Deelnemers

Tijdens het event Bewust Wonen en Leven presenteren zich verschillende bedrijven en organisaties. Zij laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van comfortabel, toekomstbestendig en duurzaam wonen en lekker en verantwoord eten. Door jou te informeren kunnen ze je helpen bij het bewust maken van je keuzes. Hier vind je een overzicht van alle deelnemers. Hou de website goed in de gaten want de komende periode zal deze lijst worden aangevuld met allerlei interessante deelnemers!

Dag!enDoen!

Voor ouderen die niet zoveel meer buiten de deur komen, maar dat eigenlijk wel graag willen.

 

Er zijn veel ouderen die graag iets willen ondernemen, maar  niet weten wat er te doen is, een duwtje extra nodig hebben of geen vervoer hebben om bij een activiteit te komen. Via Dag!enDoen! delen verschillende organisaties/verenigingen uit de gemeente Olst-Wijhe hun activiteiten, zodat ouderen in een oogopslag kunnen zien wat er die dag of die week te doen is. Zo gaan zij niet alleen iets doen, maar ontmoeten ook nieuwe mensen. Via een tablet kunnen ouderen zich aanmelden én vervoer regelen. Vrijwilligers helpen hen op weg, want niet iedereen is even vaardig met een tablet. Op 11 november laten wij u graag meer zien van Dag!enDoen!

Bouw nu jouw woning in Wijhe, Olst of Wesepe!

Laat jouw woondroom uitkomen in Olst-Wijhe!

 

In Wijhe en Wesepe geven wij dit najaar woningbouwkavels uit van verschillende groottes. Landelijk wonen met goede voorzieningen in de buurt. Binnen de regels van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan bepaal je hier zelf hoe je nieuwe thuis eruit gaat zien en door wie je het laat bouwen. Je kunt je nog tot 23 november inschrijven voor een kavel. In december vinden de lotingen plaats.

 

Direct een kavel kopen?

Naast de hierboven genoemde kaveluitgifte hebben we ook nog een aantal kavels beschikbaar in Olst, Wijhe en Wesepe. Hiervoor geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Deze direct beschikbare kavels vind je in onze kavelwinkel. Alle informatie over de projecten en de kavels in kavelwinkel vind je op www.woneninolst-wijhe.nl

Unieke wijk voor morgen

 

De komende periode werken wij aan de start van een uniek project, een wijk voor morgen. In deze wijk (het gebied ten zuiden van Zonnekamp Oost tussen de Kneu en Jan Schamhartstraat) wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast uiteraard het bouwen van unieke woningen.

 

Natuurinclusief

In het gebied speelt het natuurinclusieve concept de hoofdrol. We verweven de natuur in het dagelijks leven en houden er rekening mee. Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, het elkaar ontmoeten en hoe we in deze wijk omgaan met klimaatveranderingen.

 

Circulair bouwen

Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop. In het voorjaar van 2019 wordt hierover meer bekend gemaakt.

LekkerBoer

Avonturen op het boerenland!


Ga je mee naar buiten? Trek je laarzen aan en kom lekker spelen op de boerderij bij jou in de buurt. Je kan er koeien melken, eieren zoeken, biggetjes vasthouden, aardappels uit de grond halen, slootje springen, weidevogels kijken, in het stro spelen en nog veel meer. Je mag ook je eigen melk, eitje, krop sla of aardbei ‘oogsten’ en daar samen met ons wat lekkers van maken. In het Holstohus kun je op 11 november je eigen smoothie maken met producten van boerderijen uit de buurt, zoals zuivel van boerderij De Riet. Ook mag je je favoriete eten tekenen op de LekkerBoer placemat. Maak jij de leukste placemat, dan win je een LekkerBoer koe t-shirt.

LekkerBoer wil bijdragen aan een gezonde leefstijl en doet dat door kinderen spelenderwijs het boerenland te laten ervaren. Op de boerderij komen via spelen, helpen en proeven nagenoeg alle aspecten van een gezonde levensstijl samen. Het platform is opgezet door agrifood ondernemers Judith de Rijk en Hanneke Stegeman en zorgt ervoor dat boeren, buitenschoolse opvang organisaties, beweegpartijen, kookpartners, supermarkten, gemeenten en gezondheidsorganisaties met elkaar samenwerken, zoals voor de LekkerBoer Foodcamp die in 2019 op verschillende plekken in Overijssel georganiseerd wordt. www.lekkerboer.nl

Van Remmen UV Technology

Duurzaam, betrouwbaar, kennisdrager
 

Elke dag is Van Remmen UV Technology bezig om gezamenlijk slimme betrouwbare UV-desinfectie apparatuur te maken.  Wij willen een bijdrage leveren aan betrouwbaar veilig drinkwater voor iedereen op een écht duurzame manier. In een betere wereld is schoon water, voedselveiligheid en een hygiënische omgeving vanzelfsprekend. Met onze kennis en producten willen wij oplossingen bieden om die wereld steeds dichterbij te laten komen.

Het Levende Dorp 

 

Stichting Het Levende Dorp is opgericht in 2016. Met de techniek van het ‘Levend Bouwen’, creëren we een groen en eetbaar paradijs. Wij bouwen huizen van levende bomen, met de beproefde technieken van arborsculpture (vergroeien van bomen) en treeshaping (bomen vormen). Met permacultuur en foodforest ontwerpen we een eetbaar ecodorp. Met deze nieuwe ecologische manier van bouwen, combineren we moderne technologieën met de groeikracht van de natuur. Door middel van technieken van het verticaal tuinieren kunnen we voldoen aan de eisen van de hedendaagse maatschappij om een huis binnen een jaar bewoonbaar te maken.

 

Hartelijke groet en tot 11 november, Bob en Cathelijn Radstake

Albers Techniek Werktuigbouw 

 

Het metaalbedrijf uit Wijhe is sinds 2 jaar bezig met de ontwikkeling van constructies voor zonnepanelen die geplaatst kunnen worden in het veld of in de tuin. In hoofdlijnen zijn er 2 types. De vaste constructie genaamd Suntablet en de draaibare constructie genaamd Suncat. Ze zijn beide te zien op 11 november. Graag tot dan!

De Riet

MRIJ Melkveebedrijf 

 

Tom en Ellis Lugtenberg zijn de zesde generatie boer op deze boerderij net buiten de Boskamp. Al generaties lang koeien van het MRIJ-ras, genoemd naar de Maas, Rijn en IJssel, de gebieden waar ze van oudsher worden gehouden. Bewuste keuzes, passend bij onze koeien, onze omgeving en boeren met de natuur is onze passie en uitdaging. Al 15 jaar lang ontvangen we eens in de zeven weken lokale huishoudens op onze boerderij tijdens onze vleesverkoop. Wij hechten grote waarde aan deze ontmoeting op onze boerderij en het leveren van maatwerk. Maatwerk, dat is de koe waard, dat sluit aan op de manier waarop we haar hebben groot gebracht. We willen niet dat er vlees wordt weggegooid. Sinds anderhalf jaar wordt ons MRIJ vlees ook geserveerd bij brasserie Op Duur in het infocentrum op Den Nul.

Rabobank

Duurzaam wonen in een energiezuinig huis

 

Als coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland wil de Rabobank bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt. Want een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor u als woningeigenaar. Wij helpen u graag op weg naar een energiezuinig huis. Wist u dat door een duurzame verbouwing de waarde van uw woning kan stijgen? Ook daalt uw energierekening. Zo kunt u uw investering terugverdienen en kunt u een eigen vermogen opbouwen. Koopt u een duurzame nieuwbouwwoning met Groenverklaring? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant zijn. Wij vertellen u er graag meer over tijdens het event Bewust Wonen en Leven.

Welcreaties ism Woonpioniers

 

Wesley de Graaf en Gijs Blind hebben een passie voor meubels en interieurs. Zij hebben het ambacht in de vingers en dat zie je aan hun produkten. Perfect afgewerkt en met grote materiaalkennis. Gijs en Wesley werken veel en graag samen. De een geduldig en observerend, de ander geregeld in een adviserende rol, maar beiden verstand van het vak. De samenwerking die ze zijn aangegaan met de Woonpioniers, maakt dat ze ook op het gebied van de nieuwste duurzame ontwikkelingen thuis zijn. In de Woonpioniers komt ontwikkelen, denken en maken samen. Tijdens het event Bewust Wonen en Leven maken ze u graag deelgenoot van hun kennis en expertise.

Fruitbedrijf van Vilsteren

 

In onze boerderijwinkel verkopen wij ons eigen geteelde fruit, daarnaast kunnen al onze klanten gebruik maken van onze prachtige speeltuin, met uitzicht op de boomgaard. Naast onze eigen produkten verkopen we ook veel andere (streek)produkten: boerenijs, sap, zuivel, kaas, vlees, eieren, groente, (citrus)fruit, cadeau/kerstpakketten, meel, aardappelen en diverse lekkernijen. Kom gezellig boerderijwinkelen. Voor openingstijden zie onze Facebookpagina Fruitbedrijf van Vilsteren.

Herman Harms ontwerp & bouwbegeleiding

 

Herman Harms begeleidt particulieren en bedrijven bij hun nieuwbouw en/of verbouwplannen. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen met natuurlijke bouwmaterialen. Stro, leem, vlaswol en houtvezelisolatie zijn enkele voorbeelden daarvan. Ecologisch en circulair, voor een gezond binnenklimaat. Naast het ontwerpen, vraagt hij de bouwvergunning aan en begeleidt hij het gehele bouwproces. Desgewenst werkt hij alle details voor u uit. Licht, ruimte, de manier van verwarmen en koelen; alles komt ter sprake. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw bouwplannen, neem uw ideeën mee naar het event Bewust Wonen en Leven!

Studio 11 en Architektenbureau 52 Noord

 

Een paar simpele WEETJES kunnen er voor zorgen dat je nieuwe of bestaande woning levensloopbestendig is. Wist je dat ruimtes van 5,2×3,2m geschikt zijn voor slaapkamers met het gebruik van een rolstoel, en wanneer we het dan 1m langer maken ook geschikt is als garage of wellness? Wij, Studio11 en Architectenbureau 52Noord, Bert-Jan Elfrink en Marcia Mulder, denken graag met je mee van zorgwoning tot zorgappartement, van het geschikt maken van de bestaande woning tot levensloopbestendige nieuwbouw. Neem een plattegrond van jouw woning of kavel mee naar het event.

Erfdelen

 

Sinds www.erfdelen.nl online is hebben honderden belangstellenden zich gemeld die ook sociaal, duurzaam en kleinschalig willen wonen op het platteland. Onze ambitie is om minstens 100 voormalige boerenerven te helpen omvormen tot sociale en duurzame woonerven. Aanmelden: parment@planet.nl

Evenmens

Informele zorg voor elkaar

 

Evenmens richt zich sinds 1981 als professionele organisatie op de informele zorg. Dit is zorg die onbetaald en niet beroepshalve wordt verricht en waarvoor geen indicatie nodig is, zoals mantelzorg en vrijwilligerszorg. De mantelzorgconsulent kan bij u thuis komen voor informatie en advies over het ziektebeeld, een luisterend oor  of  de weg in zorgenland helpen zoeken. Om de mantelzorger te ontlasten is het mogelijk een vrijwilliger (respijtzorg) in te zetten in de thuissituatie, zodat de mantelzorger even haar/zijn eigen dingen kan doen. Ook organiseert Evenmens themabijeenkomsten en trainingen over bijvoorbeeld geheugenproblemen, hoe blijf ik als mantelzorger goed voor mezelf zorgen, enzovoort.    

ruim2

ontwerpbureau voor ruimtelijke vormgeving

 

Ontwerpers Klaas Greydanus en Gebbeke Rauh zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en stylen van winkels en publieke ruimtes. Zo hebben ze ook in Het Holstohus in Olst een aantal ruimtes omgetoverd in een meer eigentijdse inrichting en uitstraling, passend in het nieuwe concept van Het Holstohus. Maar ruim2 ontwerpt ook ruimtes voor de particuliere sector waarbij de wensen van de klant, de bewoners centraal staan. In de ontwerpen en de styling spelen duurzaamheid en hergebruik een steeds grotere rol. Dat je voor een nieuwe inrichting niet allemaal nieuwe spullen nodig hebt laten Klaas en Gebbeke ook zien in Het Holstohus. Het is mooi als bijzondere objecten een tweede leven krijgen en hun nieuwe omgeving een unieke uitstraling geven.

Goed Veur Mekare

Coöperatieve vereniging met een groen hart voor Olst-Wijhe

 

Goed Veur Mekare is in 2017 opgericht door een groep vrijwilligers uit Olst-Wijhe en telt inmiddels ruim 250 leden. Wij willen werk maken van een duurzame economische ontwikkeling. Eén van de speerpunten is grootschalige opwekking van duurzame energie uit zon en wind. Dankzij het coöperatieve model kunnen we dat gaan financieren vanuit de Olst-Wijhese samenleving zelf en zullen we de opbrengsten ook weer ten goede laten komen aan duurzame doelen in onze gemeente. Behalve het opwekken van duurzame energie willen we ook een bijdrage leveren aan energiebesparing, vermindering van gebruik van grondstoffen en het bevorderen van de duurzame productie van voedsel. Iedereen, ook organisaties en bedrijven, kan lid worden voor slechts 10 euro per jaar. Zo kunnen we samen investeren in een duurzaam Olst-Wijhe.

Goede Buren

Circulaire economie onder één dak

 

In het centrum van Olst bieden we onder de naam ‘Goede Buren’ plek aan allerhande maatschappelijke initiatieven en ondernemingen die een duurzame (deel)economie bevorderen. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan goederen en diensten: reparatie van kapotte spullen, groepsmaaltijden gekookt van nog prima over-datum-groente, een gezellige stamtafel waar koffie en thee altijd vers klaar staan, geld besparen dankzij energie-advies op maat, tweedehands kleding speelgoed en sieraden voor een goed doel en p zaterdag verse groenten van Overkempe, recht van het land. Maakt of heeft u dingen die u wilt verkopen? Wilt u misschien een winkeltje starten maar heeft u geen idee of het gaat lopen? Huur dan voor een zeer laag tarief een meter schap bij Goede Buren. Welkom aan de Hendrik Droststraat 47!

Olst in Transitie & Wijhe in Transitie

Van onderop bouwen aan lokale veerkracht

 

In Olst en sinds zeer kort ook in Wijhe zijn twee grassroots-organisaties actief die een duurzame toekomst willen helpen realiseren. Zij maken deel uit van de Transitie-beweging, een internationaal netwerk van duizenden vergelijkbare organisaties. Olst in Transitie is inmiddels een kleine 3 jaar bezig om met heel praktische projecten en activiteiten zoveel mogelijk mensen, organisaties en ondernemingen te betrekken bij het verduurzamen van het dorp. Er zijn werkgroepen rond uiteenlopende thema’s als energiebesparing, voedselvoorziening, anders consumeren, het lokaler maken van de economie en het voorkomen van afval. Bekende activiteiten zijn bijvoorbeeld de maandelijkse Soepcafés en de reparatie-middagen van het Repair Café. Olst in Transitie hielp ook mee met de oprichting van coöperatie Goed Veur Mekare en stichting Goede Buren.

EcoBouwSalland

 

Eigenaar en oprichter Rens Borgers is al ruim 30 jaar actief in de bouwsector en pionier op het gebied van biobased bouwen. Hij heeft ruime ervaring met zowel nieuwbouw en ondersteuning van zelfbouwers als met renovatie en restauratie, ook van monumentale panden. Als ecologisch bouwer werkt hij voornamelijk met kalkhennep; een dampopen, winddichte bouwmethode met zeer gunstige bouwfysische eigenschappen. Deze eigenschappen leveren de bewoner meer wooncomfort en een gezonder binnenklimaat op. Biobased bouwmaterialen voldoen aan hogere kwaliteitsnormen dan in Nederland strikt noodzakelijk is. Hoewel ze  duurder zijn dan reguliere materialen, weegt deze eenmalige meerprijs niet op tegen de voordelen in de toekomst. Buiten een gezonde woonomgeving hebben biobased bouwmaterialen ook zeer goede isolerende kwaliteiten. Dus u zult besparen op uw energierekening. Daarnaast houdt EcoBouwSalland ook op andere vlakken de kosten laag. EcoBouwSalland werkt met een flexibele schil van zzp-ers en heeft geen prijzig bedrijfsbureau. Het werken met een echt open en leidende begroting, waar de opdrachtgever zelf sturing aan kan geven, biedt maximale flexibiliteit en maatwerk voor de klant. Met inzicht in en zekerheid over het totale eindbedrag. Als klant kun je dus zeer betrokken zijn, tot het zelf meebouwen aan toe. Maar wij begrijpen dat deze werkmethode niet voor iedere opdrachtgever geschikt is, omdat dit een actieve houding en meedenken/omdenken verlangt

BOSOM

Bewegen of Sporten op Maat

 

BOSOM is een bedrijf dat sport- en bewegingsactiviteiten op een veelzijdige manier in aangepaste vorm aanbiedt. Op diverse locaties in verschillende plaatsen worden sport- en bewegingslessen voor senioren 55+ en deelnemers met een beperking aangeboden. Per week worden onder supervisie van Marijke Bos, eigenaar en sportdocente in deze organisatie, zo’n kleine 200 deelnemers aangestuurd in het bewegen en of sporten. Enerzijds vanuit haar eigen organisatie anderzijds in opdracht van diverse opdrachtgevers waaronder met name zorg en welzijnsinstellingen. Naast de wekelijkse activiteiten geeft BOSOM ook advies op maat bij het opzetten van sport-, beweeg- en stimuleringsprojecten.

Bewegen is voor elke leeftijd van essentieel belang. Juist als u ouder wordt en eenmaal op leeftijd bent, hebt u het nodig om sterk en gezond te blijven. Het is belangrijk voor een gezonde, actieve leefstijl en het vergroten van uw zelfredzaamheid. Op bosomolst.nl vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden van bewegen of sporten bij u in de buurt.

Waterschap Drents Overijsselse Delta

 

Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon. Daarom is het waterschap actief aan de slag met ‘klimaatproof bebouwd gebied’. Waar kelders niet onderlopen, de hitte binnen de perken blijft en we slim omgaan met groen en water in steden en dorpen. Dat is nodig, want klimaatverandering is een serieuze bedreiging. We zetten deze bedreiging om in aantrekkelijke oplossingen. Samen met u! Dat kán alleen slagen als we het samen doen met gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en uiteraard bewoners. Het waterschap ondersteunt acties om de eigen straat en leefomgeving ‘klimaat-proof’ in te richten. Denk aan: groene daken, geveltuintjes, regenwater opvangen en hergebruiken, meer groen en minder tegels in de tuin en wijk. Elk resultaat, hoe klein ook, vormt een puzzelstukje van de nieuwe leefbare stad. Want iedere druppel telt.

 

 

Download maatregelkaart

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe

Voedselcoöperaties

 

Wat zou jij willen doen, als je naar je eigen eten kijkt, naar je eetgewoontes van jou en je gezinsleden? Zou je dat anders willen? Hoe pak je dat dan aan? Wat voor effect heeft dat dan, en is dat eigenlijk wel lekker? Stichting Eetbaar Olst Wijhe en de Ulebelt, initiatiefnemer van de Voedselcoöperaties in Salland, helpen je verder. Je kunt op allerlei manieren en met allerlei stapjes je eten verder verduurzamen, zonder dat dat ten koste gaat van je smaak of je portemonnee. We hebben een kaart met alle boeren uit de buurt waar je rechtstreeks eten kunt kopen, de voedselcoöperatie van Olst presenteert zich, en je kunt samen of alleen een onderzoekje invullen over je eten, wat is bedoeld om jou verder te helpen. 

J&J Restauratie

 

Naast het duurzaam restaureren van historische oude gebouwen is J&J Restauratie tevens zelf(ver)bouw coach. Met de juiste begeleiding en ondersteuning zelf een huis bouwen? Lowbudget en duurzaam? Dat kan! Restauratietimmerman Joost Klanke en kunsthistorica Janou Klanke–Van Straten bouwden in 2014 hun houten huis voor €50.000.  BinnensteBuiten wijdde er een item aan en zelfbouwers uit heel Nederland volgen de presentaties en workshops bij Joost en Janou aan huis. Ook nieuwsgierig én zin om te bouwen? Volg Janou’s lezing of Joost’s workshop tijdens het event of bezoek hun huis!

Holsto Tuinen & Buitenleven

Hoveniersbedrijf en bijzonder groencentrum

 

Holsto Tuinen & Buitenleven is een ervaren hoveniersbedrijf met oog voor kwaliteit en de natuur.  Het biologische en ecologische aspect is voor ons van groot belang. Daarom bieden we nu naast de biologische rozen ook biologische  bloembollen, fruitbomen, vaste planten, kruiden, bamboes en grassen aan. Door de combinatie van hoveniersbedrijf met groencentrum bieden we u de mogelijkheid om samen beplanting uit te zoeken en bij u thuis in te planten. Zo wordt uw smaak aangevuld met de vakkennis van de hovenier. We zien graag wat meer groen in de tuinen, als tegenhanger op de trend van (te) veel verharding. Leven in een groene omgeving maakt gelukkig en wij helpen daar graag bij.

Carinova

vertrouwd dichtbij

 

Carinova is een regionale zorgorganisatie op het gebied van thuiszorg, woonzorg, huishoudelijke hulp en mantelzorgondersteuning. Carinova is actief in 11 gemeenten in de provincies Overijssel en Gelderland. In totaal wordt aan 12.800 cliënten zorg geboden door ruim 3.300 medewerkers. De organisatie staat voor kwaliteit van zorg, een professionele werkomgeving en een betrouwbare partner. Carinova werkt met 120 kleine zelfstandige zorgteams en zo min mogelijk management. Daarnaast is er veel aandacht voor de inzet van vrijwilligers en familie die steeds belangrijker worden. Bij elke zorgvraag staat voorop hoe de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de cliënt vergroot kan worden vanuit de het principe ‘zo lang mogelijk thuis of zo thuis als mogelijk’.

Energieloket Salland

Het eerste advies is gratis

 

Je bent van plan energiemaatregelen te treffen, waar moet je dan beginnen? Het Energieloket Salland heeft daar energievakmannen voor. Zij adviseren je hoe je minder energie kunt verbruiken en hoe je het zelf eventueel kunt opwekken. Woningeigenaren en bedrijfseigenaren in Olst-Wijhe kunnen gratis een eerste advies op hoofdlijnen krijgen. Als je een meer gedetailleerd vervolgadvies wil, is dat niet meer kosteloos, maar je krijgt wel een terugbetaalgarantie: de kosten van het advies heb je binnen een jaar terugverdiend op je energierekening.

Buurtzorg

Duurzaam in de wijk

 

Buurtzorg Olst/Wijhe zorgt al weer 6 jaar voor mensen die een hulpvraag hebben op het gebied van verzorging, verpleging, begeleiding en hulp aan mantelzorgers en mensen met dementie. Mede door onze hulp en onze praktische kennis van zaken kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Onze teams zijn klein en slagvaardig, we werken nauw samen met andere disciplines en bieden maatwerk waar mogelijk. Altijd in overleg en zo veel mogelijk naar de wensen van de cliënten.

STROBOX.NL

Bouwen met stro 2.0

 

Strobox is een revolutionair nieuwe en ecologische bouwmethode;

• Damp open bouwen, hoge isolatiewaarde
• Pré fabricage, maatvast en ultra licht
• Lokale grondstoffen als hout, stro en leem
• Vloeren, wanden en daken in elke gewenste vorm
• Prijstechnisch concurrerend en snel gebouwd

Strobox creëert nieuwe arbeid in de regio Salland.

Het natuurlijk huus

Ideeën over bewust, gezond, natuurlijk en duurzaam leven

 

Het was 2007: we ontdekten een prachtige woonplek met een oude boerderijtje. Het leek ons de ideale plek om te wonen: een mooie natuurlijke omgeving, het dorp was met de fiets goed te bereiken, twee stations op fietsafstand en twee steden in de buurt. We werden eigenaar van twee hectare grond en besloten hier onze ideeen over bewust, gezond, natuurlijk en duurzaam leven gestalte te geven in een Natuurlijk Huus. We wilden dit openstellen voor scholieren en studenten, particulieren, ondernemers, architecten en bouwbedrijven, overheid, maatschappelijke organisaties en verenigingen om inspiratie te bieden. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan natuurlijk duurzaam leven.

OZO verbindzorg

Ieder mens verdient de best mogelijke zorg

 

Maar ieder mens heeft bij die zorg ook anderen nodig, van zorgverleners tot mantelzorgers. Hoe verbind je al deze betrokken partijen en heb je jouw zorg in één overzicht?
Hoe kun je overleggen over jouw zorg en zo de beste zorg krijgen? En hoe houd je zelf de regie over de zorg die jou geboden wordt?

 

Dat kan heel eenvoudig

Via OZOverbindzorg worden online de verschillende partijen met elkaar verbonden en houden ze elkaar op de hoogte. Iedereen weet wat de status is rondom jouw zorg en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Deze vorm van samenwerken geeft rust.

Locatie

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
8121 CM Olst
0570 683 939

Bewust Wonen en Leven

Zondag 11 november

13.00 - 18.00 uur

Contact

Voor vragen en meer informatie
kunt je mailen. 
Je kunt ons ook volgen op Facebook
Bewust Wonen en Leven is een event georganiseerd door de Gemeente Olst-Wijhe in samenwerking met ut Huus.